Party Supplies

You May Also Like

70s Cartoon and Toy Trivia

 


Bookmark and Share


What You'll Need:

  • Our 70s Cartoon and Toy trivia questions (below)
  • Slips of paper
  • A bucket, hat or bag
  • Prizes (optional)

Preparation:
  1. Write the questions below on slips of paper and mix them up in a bucket, hat or bag.
  2. You can add some of your own trivia questions too.
  3. Have the answers written down or printed on a separate sheet of paper for your reference.

At the Party:
  1. Divide your guests into two teams and let them choose a team name.
  2. Take turns letting each team pick a trivia question and see if they know the answer. If they get it right, they get 1 point. If they don't get it right, the other team gets a shot at guessing to steal the point.
  3. The first team to get 10 points wins!

Questions and Answers:
  1. What crime-fighting dog has a best friend named Shaggy? Answer: Scooby-Doo
  2. What toy has two white plastic knobs that you can use to draw pictures? Answer: Etch-a-Sketch
  3. This toy has four big lights on a circle that you have to push in a certain order to win. Answer: Simon
  4. What's the name of Speed Racer's monkey friend? Answer: Chim Chim
  5. What are the names of the two children in The Jetson family? Answer: Judy and Elroy
  6. This ball can tell you your future if you just rub it and turn it over. Answer: Magic 8 Ball
  7. What was Hong Kong Phooey's job when he wasn't fighting crime? Answer: A janitor
  8. This board game has a Peppermint Stick Forest and a Gumdrop Mountain. Answer: Candyland
  9. Finish this sentence: ___________ wobble but they won't fall down! Answer: Weebles
  10. What board game is this card from: "Do not pass GO, do not collect $200 dollars." Answer: Monopoly
  11. The "Malibu" version of this toy debuted in 1971. Answer: Barbie
  12. This character from Snoopy never goes anywhere without his blanket. Answer: Linus
  13. This Japanese character is manufactured by the company Sanrio and shows up on lots of stationary products and clothing accessories. Answer: Hello Kitty
  14. This gooey substance comes in a plastic egg and can lift the image off a newspaper. Answer: Silly Putty
  15. True or False: The Flash was one of the Super Friends. Answer: True
  16. True or False: Pac Man debuted in 1979. Answer: False; it debuted in 1980.
  17. What is the name of Gumby's horse? Answer: Pokey
  18. In what game can you get to "tensies?" Answer: Jacks
  19. This video game console was founded in 1972 and had a game called "Pong." Answer: Atari
  20. This popular building toy debuted their Space theme in the late 1970s that featured a ship called the Galaxy Explorer: Answer: LEGO



Did You Like This Game?
Email us your comments or questions. We'd love to hear from you!


Email Address*
First Name
Last Name
Zip Code
* required
No Thanks