Party Supplies

80s Trivia Challenge

 
80s Trivia Challenge


Bookmark and Share


What You'll Need:

  • Our 80s Cartoon and Toy trivia questions (below)
  • Slips of paper
  • A bucket, hat or bag
  • Prizes (optional)

Preparation:
  1. Write the questions below on slips of paper and mix them up in a bucket, hat or bag.
  2. You can add some of your own trivia questions too.
  3. Have the answers written down or printed on a separate sheet of paper for your reference.

At the Party:
  1. Divide your guests into two teams and let them choose a team name.
  2. Take turns letting each team pick a trivia question and see if they know the answer. If they get it right, they get 1 point. If they don't get it right, the other team gets a shot at guessing to steal the point.
  3. The first team to get 10 points wins!

80s Trivia Questions and Answers
  1. What popular child TV character had a Golden Retriever named Brandon? Answer: Punky Brewster

  2. Which A-Team star had cereal named after him? Answer: Mr. T

  3. Which character was not a Ghostbuster - Egon, Lewis or Ray? Answer: Lewis

  4. Who played Batman in the 1989 movie? Answer: Michael Keaton

  5. What famous video game character's sweetheart got her own arcade game created in 1981? Answer: Ms. Pac-Man

  6. Which TV character was not on in the 80s, Garfield and Friends, He-Man or SpongeBob Squarepants? Answer: SpongeBob

  7. Who sang "Thriller?" Answer: Michael Jackson

  8. True or False: Hank Hogan was a famous wrestler in the 80s. Answer: False, it was Hulk Hogan

  9. What popular Nintendo video game came on the same cartridge as Duck Hunt? Answer: Super Mario Bros.

  10. What was the name of Rainbow Brite's white horse? Answer: Skydancer

  11. True or False: He-Man is She-Ra's brother. Answer: True

  12. Who does Gargamel want to eat? Answer: The Smurfs

  13. Who sang "Girls Just Want to Have Fun?" Answer: Cyndi Lauper

  14. This commercial featured a large pitcher crashing through a wall and shouting "Oh yea!" Answer: Kool-Aid

  15. This TV network debuted on August 1, 1981 and everyone wanted it. Answer: MTV

  16. What's the name of Garfield's veterinarian? Answer: Liz

  17. Skellator appears in what cartoon show? Answer: He-Man

  18. True or False: No one has ever solved a Rubik's Cube in under 10 seconds. Answer: False.

  19. What does E.T. stand for? Answer: Extra Terrestrial

  20. What kind of car was the time machine in Back to the Future? Answer: A DeLorean



  21. Did You Like This Game?
    Email us your comments or questions. We'd love to hear from you!


Email Address*
First Name
Last Name
Zip Code
* required
No Thanks